3 tips til der hjælper børn med at blive glade for tandlægen

3 tips til der hjælper børn med at blive glade for tandlægen

3 tips til der hjælper børn med at blive glade for tandlægen

De fleste forældre kender nok til følelsen af at stå med et barn, som er ked af at gå til tandlæge. Dette er meget naturligt, selv for voksne mennesker. Tandlæger ligger sjældent højest på folks yndlingsbesøg og det kan være svært for de små at bevare roen og tårerne, hvis de bliver bange eller utilpasse.

Heldigvis er ingen født med angst for tandlæger og derfor skal det blot håndteres på den rigtige måde.

Find en erfaren tandlæge

Det første skridt for at gøre dit barn mere tryg og glad for tandlægen, er at finde den rigtige tandlæge til jobbet. Når man har med børn at gøre, er det vigtigt at finde en som har forståelse og stor tålmodighed. Børn har brug for tryghed og sikkerhed, hvis de er på dybt vand.

Gå efter en tandlæge som har erfaring med børn og som lægger en dyd i at tage sig god tid til at forklare og berolige dit barn.

https://www.tandlaege-vanlose.dk/ kan du læse mere om en tandlæge, som ligger stor vægt på tryghed og kommunikation.

Tal om det

Sørg for at tale med dit barn om oplevelsen. Læs børnebøger om tandlægebesøg og snak om, hvad tandlægen gør. Ved at tale om det og lade dit barn stille spørgsmål, kan du hjælpe dem med at føle sig tryg ved besøget.

Gør tandlægebesøg til noget sjovt og spændende

Et godt tip til at gøre børn mere trygge ved situationer eller ting som de ikke bryder sig om, er at gøre det spændende og sjovt for dem. Det skal helst være noget de selv ønsker, i stedet for at de bliver presset for hårdt. Her kan det være en idé at læse bøger og fortællinger om tandlægebesøg, hvor der f.eks. er billeder.

En anden måde at forbedre det på, er at lave en hyggelig seance ud af at børste tænder, hvor man bruger tid på at kigge på tænderne og enten tælle dem eller børste dem sammen. På den måde bliver de mere trygge ved deres egne tænder og kan derved blive mere trygge ved at andre skal røre ved dem.

 

 

ad-minist

Artikler

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~