Garnalternativer

Garnalternativer

Garnalternativer

En af dem som jeg elsker at følge på instagram og strikke opskrifter fra, er Mette fra Petiteknit. Hun har de fineste billeder, og opskrifterne er moderne og enkle. Alle opskrifterne er delt ind i sværhedsgrader, så det gør det lettere at navigere i, når man er ny i strikkeverdenen.

Især én opskrift fra Petiteknit vender jeg tilbage til igen og igen. Den hedder er Ankerstrøje. Opskriften koster godt nok 45 kroner, men er alle pengene værd og den passer både til børn og voksne, dreng og pige. Den har nogle flotte detaljer som ribsegmenter på forstykket og raglanudtagninger til ærmerne. Hvis man er ny i strik, kan det umiddelbart lyde svært, men i opskriften på nettet kan man få vejledning via video, så projektet bliver nemt og overskueligt. Personligt vælger jeg altid garnalternativer i forhold til det garnforslag, som hun stiller i opskriften. Hun bruger nemlig ofte noget lidt dyre garn, og det behøver man slet ikke.

Mit favorit garnmærke som jeg bruger til garnalternativer er Drops. De har alle typer garn, og prisen og kvaliteten er passende, for en som ikke vil bruge en formue på at strikke.

I opskriften på Ankerstrøje har jeg også brugt forskellige garnalternativer, alt efter hvem jeg strikker til. Jeg er netop blevet færdig med en senneps gul Ankerstrøje til min lille niece som fylder 1 år, og til hende har jeg strikket i Drops Merino Ekstra Fine. Selvom garnet er i 100% uld, så er det super blødt, og perfekt til de små. Uld virker temperaturregulerende og sørger for man hverken bliver for varm eller kold.

Nu er jeg også startet på en Ankerstrøje i Marineblå til min mand. I opskriften foreslås garn fra Sandnes, men som garnalternativ, har jeg valgt garn fra Drops Lima. Garnet er lavet af en kombination af uld og Alpaca. Ulden virker temperatur regulerende og Alpacaen er blød og let og har en isolerende effekt, både for kulde og varme.

Der findes hundredvis af strikke opskrifter til fri afbenyttelse på nettet. Rigtig mange er gratis og nogle koster også lidt. Når man skal købe sit garn, kan man sagtens vælge garnalternativer til de opfordrede garnforslag i opskriften. Hvis man er lidt ny i garntyper, kan man få hjælp i sin lokale garnbutik, eller finde forums på nettet, og sociale medier hvor man kan få hjælp. Der kan være rigtig mange penge at spare, når du vælger et garnalternativ.

 

ad-minist

Artikler

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~