Kig op og se kobber – derfor skal du vælge et kobbertag

Kig op og se kobber – derfor skal du vælge et kobbertag

Kig op og se kobber – derfor skal du vælge et kobbertag

Der er mange glæder forbundet med at være husejer, men de fleste vil nok sige, at der altså også kan være forbundet en del udgifter med at eje sin bolig. Som lejer kan man jo trøste sig med, at man oftest ikke selv skal betale, hvis opvaskemaskinen pludselig stopper, eller andre uforudsete begivenheder pludselig indtræder. Den luksus har man ikke rigtig som husejer, og det skal de fleste måske lige vende sig til. Et af de steder hvor mange husejere kan få svedige håndflader, og bankende hjerte, er når talen falder på taget. Hvilket skal man vælge, hvad koster det, osv.? Står du midt i dette, skal du måske overveje muligheden for et flot kobbertag.

Kort om kobber

Kobber er et halvædelt metal, og et af de metaller, man har kendt til i længst tid. Det har været benyttet som tagdækningsmateriale i over to tusind år. For eksempel var taget på Pantheon-bygningen i Rom, som blev opført ca. 120 år efter vores tidsregning, opført med kobberplader. I Tyskland har man kunnet se tage af kobber siden 1200-tallet. I Danmark har man primært set tage lavet af kobber på herregårde og slotte, men efterhånden også på større villaer. Kobber giver et smukt tag, hvor kobberet i begyndelsen vil være rødt, når det bliver sat op, men efterhånden vil det begynde at patinere. Det vil så give en farve, der i første omgang er en flot nuance af brun, men efterhånden – en årrække – vil blive mere grøn at se på.

Værd at overveje ved et tag af kobber

Som nævnt er hustage noget, der kan give de fleste husejere svedige håndflader, fordi det sjældent er specielt billigt at få lagt tag på sit hus. Det er altså også tilfældet med kobbertage, som endda er blandt de dyrere tagtyper, der i det hele taget findes på markedet. Her er det dog virkelig værd at bemærke, at et kobbertag har utrolig lang holdbarhed. Således kan et tag af kobber holde op mod 100 år, og altså i virkeligheden ende med at være billigere end andre tagtyper. Man ser ikke kobbertage mange steder, men blandt andet i Sønderjylland findes en del på de gamle huse, der ligger rundt omkring. Er du blevet interesseret kan du altså nemt søge på f.eks. ” kobbertag pris haderslev “og hurtigt blive klogere på, om de flotte kobbertage er noget for dig.

ad-minist

Artikler

No description. Please update your profile.

~~||~~Comments Are Closed~~||~~